MAINOS

Harrastus keskelle arkiaherrusta

Kolumni

Tanja Kallio

On aika ottaa syksy vastaan ja todeta, että taas on yksi pidempi loma ohi. Ainakin koululaisilla. Alkaa aherrus työn ja koulun parissa, mutta jos liiaksi ahertaa, saattaa eteen tulla pikainen väsymys ja ärsytys.

Niinhän se on, että kesän lähestyessä sitä haaveilee kaikesta mahdollisesta liikunnasta, jota voisi harrastaa ja kuitenkin on hieman haikealla tuulella, koska jotkut harrastukset loppuvat kesäloman ajaksi. Kesällä kokeillaan kaikenlaisia uusia lajeja ja mietitään jo ankeaa syksyä, jolloin ei voi mitään tehdä. Eli niin tai näin, aina on jokin asia huonommin kuin toinen.

Palatakseni kuitenkin takaisin tulevaan syksyyn, mieleeni juolahtaa ajatus siitä, että on paljon ihmisiä, jotka masentuvat syksystä ja antavat kaiken jäädä taka-alalle. Mikään ei kiinnosta ja ainoa, mitä jaksaa tehdä on se pakollinen työ, sekin on vaivalloista.

Kun syksydepressio iskee, pitää ottaa itsensä puhutteluun ja hankkia jokin mielenkiintoinen, uusi tai vanha, harrastus. Mielenkiintoinen asia, joka vie ajatukset ainakin hetkeksi pois arjen tummuudesta ja rutiineista. Sellainen harrastus, josta itse nauttii. Syksyn sateet ja pimeys on helpompi ottaa vastaan, kun on jotain muuta ajateltavaa. Tosin saattaa olla, että sateeseenkin on jo totuttu kuluneen kesän aikana, eikä se haittaa ketään.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top