MAINOS

Rappio ja kasvu

Kolumni

Samuli Kinnari

Maaseudun rappeutumista ja kaupunkien kukoistusta ruotivan keskustelun seuraaminen on mielenkiintoista. Lähes viikoittain aihetta ruoditaan joko suoraan tai läheltä sivuten jossakin tiedotusvälineessä. Yleensä keskustelua käydään valituspohjalta.

Ajoittain lehtien palstoilla intoudutaan ruotimaan kotimaisten kaupunkien paisumista ylisuuriksi. Toisinaan taas kirjoitellaan tympääntyneinä, ettei Suomessa ole yhtään metropolia. Eikä oikeastaan muita kaupunkeja kuin Helsinki.

Etätyön väitetään kasvattaneen suosiotaan. Tarinat kertovat myös cityelämään kyllästyneistä perheistä, jotka stressin alta ovat muuttaneet maalle kasvattamaan lapsiaan. Työpaikat on kuitenkin pidetty kaupungissa. Sen verran erikoisia niin modeemin avulla työskentelevät kuin peltojen keskelle palanneetkin vielä ovat, että kummastakin ryhmästä on viime aikoina saanut lukea aikakauslehtien sivuilta.

Sekä etätyön tekemistä että maaseudulle muuttamista kannattaisi myös pienten maaseutukuntien tukea niiden oman elinvoimaisuuden vuoksi. Esimerkiksi Äetsässä kannattaisi panostaa Tampereelle suuntautuvaan joukkoliikenteeseen. Reilu puolensataa kilometriä ei ole työmatkana juuri mitään.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top