MAINOS

Kaunistakin kauniimpi näky

Kolumni

Tanja Kallio

Lenkkeillessä, autoillessa, kaikkialla näkyy, kuinka pihlajanmarjat ovat ruvenneet kypsymään ja muuttuvat päivä päivältä punaisemmiksi. Toisilla paikoilla näkee, kuinka marjat ovat vielä oransseja, mutta silmiä hivelevä näky on, kun löytää pihlajan, jonka marjat ovat tulenpunaisia. Marjat oikein pistävät silmään ja niitä jää ihastellen tuijottamaan.

Pihlajanmarjat ovat hyviä, monikäyttöisiä. Ensiksikin marjoista saa hyvää mehua ja hyytelöä. Niitä voi myös syödä ihan pelkästään siitä ilosta, että saa syödä. Joskus on joku myös sanonut tehneensä marjoista viiniä.

Ja onhan se niin, ettei lapsuuden mielileikki ilman pihlajanmarjoja ole mitään. Mielestäni oli erittäin mielenkiintoista ja fantsua (enkä kiellä, etteikö vieläkin olisi) hakea erikokoisia koiranputkia ja tehdä niistä marjapyssyjä. Jokaisella sai marjat lentämään eri pituuksiin, kunhan vain muisti, ettei ampunut ketään toista päin.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top