MAINOS

Raiskauksia huolestuttavan paljon

Kolumni

Samuli Kinnari

Tänä kesänä raiskauksia on sattunut paljon. Tiedotusvälineiden uutisoinnin perusteella vaikuttaa jopa siltä, että väkisinmakaamisten määrä on kasvamaan päin. Kehitys on erittäin huolestuttava.

Raiskauksien runsasta määrää voi vain pahoitellen kummastella. Syyn hakeminen on vaikeaa. Onko kenties yhteiskunnan ilmapiirissä tapahtunut muutoksia? Mistä kimmoke törkeään rikokseen on tullut? Vai onko raiskauksien runsas määrä vain sattumien summa? Miksi juuri nyt?

Väitetään, että vain osa raiskauksista tulee tutkittavaksi. Useaan otteeseen vuosien varrella uutisissa on kerrottu raiskauksien uhrien pelkäävän syyllistämistä. Johtuuko se kenties yhteiskunnassa vallitsevassa kovuuden ihannoinnista?

Raiskaus on rikos, jolla on uhri. Valitettavasti uhri on kuitenkin terminä saanut heikkouden leiman taakakseen. Yhteiskunnan ilmapiiriä pitäisi tässäkin asiassa puhdistaa ja asenteita muuttaa. Yleisesti ottaen rikoksen uhrin asemaa tulisi parantaa ja erilaisia tukipalveluja kehittää.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top