ILMOITUS

Kaikki hyvin?

Kolumni

Samuli Kinnari

Koulukiusaamiskeskustelu on herännyt jälleen. Vaikka paljon puhutaan, ei ongelma taida tälläkään kertaa ratketa. Pelkkä yleinen keskustelu ja asian ruotiminen oppilaitosten ulkopuolella ei paranna tilannetta.

On erittäin kummallista, että koulukiusaamiseen suhtaudutaan kouluissa edelleen hyvin kevytkenkäisesti. Silmien sulkeminen ei kuitenkaan auta ketään. Ongelmat eivät häviä maton alle lakaisemisella.

Jokainen koulukiusaaminen tulisi oppilaitoksissa selvittää huolellisesti ja loppuun asti. Valitettavan usein opettajat ottavat tapauksien ratkomisessa kaikkitietävän tuomarin roolin. Tyypillinen virhe on myös kiusaamisen julkinen selvittely esimerkiksi välitunnilla koko koulun edessä. Tapaukset pitäisi ehdottomasti ratkoa osapuolia erikseen kuullen, ajan kanssa. Monet kiusaamiset jäävät varmasti selvittämättä, koska uhri saattaa pelätä joutuvansa itse syytetyksi ja päättää siksi vaieta.

Kahvipöydissä on viime aikoina puhuttu runsaasti myös opettajien kurinpitokeinoista. Karttakepin aikaan ei ole paluuta, kuten Äetsän sivistystoimen osastopäällikkö Pekka Kareskin totesi kesällä Sopulille. Opettajilla on nykyisellään riittävästi keinoja järjestyksen ylläpitämiseen. Valitettavasti niitä ei vain osata tai haluta käyttää.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top