MAINOS

Rajanvetoa

Kolumni

Samuli Kinnari

Monissa arkipäiväisissä tilanteissa joudumme määrittelemään toisten ihmisten käytöstä. Millainen toiminta on hyväksyttävää? Mitkä virheet annetaan anteeksi ja unohdetaan? Mistä huomautetaan?

Erehtyminen pohdituttaa myös tiedotusvälineissä. Viime vuosina Suomessakin on jaettu tuomiota virheellistä tietoa levittäneille medioille. Tapauksia sen kummemmin arvioimatta voi todeta uuden ajan alkaneen pohjolassakin.

Tiedotusvälineet pyrkivät uutisoinnissaan luonnollisesti totuuden kertomiseen. Kuten hyvin tiedämme, ovat toimittajatkin ihmisiä. Journalistit tekevät virheitä siinä missä muutkin. Sählinkien syyn esittäminen konkreettisesti saattaa kuitenkin olla vaikeampaa kuin monissa muissa töissä.

Nyt pohditaan, onko tiedotusvälineet vedetty alas kaikkivoipaisuuden kuvitelmasta? Onko media elänyt harhaluulossa, että kaiken syljen suuhun tuoman saa kertoa? Pysytäänkö nyt paremmin totuudessa? Vai jätetäänkö totuus kertomatta varmuuden vuoksi? Faktaa on ainakin se, että virheen tapahduttua oikaisu on väärän tiedon kohteelle laiha lohtu.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top