MAINOS

Kunnallisvaaleista taas

Kolumni

Ilkka Koskinen

Syksyn edetessä huomaa kunnallisvaalien lähestyvän. Ainakin jos on kiinnostunut asiasta. Ehdokasasettelusta uutisoidaan ja mietitään ehdokkaiden määrän vähenemistä. Neljän vuoden takaisten vaalien alhaisen äänestysprosentin (61%) muisteleminen saa enemmän tai vähemmän poliittiset toimijat miettimään ratkaisuja ihmisten aktivoimiseksi äänestämään. Varsinkin nuorille suunnataan jo kampanjoita. Usein nämä eivät kuitenkaan näy kuin aivan suurimmissa kaupungeissa.

Kunnallisvaaleissa äänestämättömyyteen vaikuttaa paljolti sekin, etteivät ihmiset tiedä, mistä asioista kunnassa päätetään. Enemmän kunnanvaltuutetuilla on vaikutusta ihmisten elämään kuin vaikkapa presidentillä. Tästä tulisi kertoa vaalien välilläkin. Ja useimmiten nukkuvien puolue vie ääniä aina samoilta ryhmiltä. Silloin kunnanvaltuusto edustaa vain osaa kuntalaisista.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top