MAINOS

Stressiä

Kolumni

Samuli Kinnari

Työssä jaksaminen on lähes koko nousukauden ajan puhuttanut. Tilanne on ristiriitainen. Toisaalta on paljon uupuneita, mutta myös paljon työttömiä. Nyt kuluttajien usko talouskasvun jatkumiseen on tutkimusten mukaan hiipunut. Mutta onko usko stressin katoamiseen hävinnyt?

Erityisesti informaatioteknologian alalla paiskitaan runsaasti ylitöitä. Osasyynä lienevät projektiluontoiset tehtävät. Monet myös tekevät ylipitkiä päiviä aivan tietoisesti ja jopa omasta halustaan. Valitettavasti henkisen kunnon rapistumista ei kuitenkaan huomaa niin nopeasti kuin fyysisen heikkenemisen. Harmittavan usein putkeen tulee katko vasta siinä vaiheessa, kun ahkeroija on joutunut hakemaan hoitoa ongelmiinsa.

Kohtuuttoman pitkien työpäivien ohella myös työpaikkakiusaaminen on ollut otsikoissa viime vuosien aikana. Jostain syystä kuitenkin vaikuttaa siltä, että työsuojelun tasoon työpaikoilla ei ole kiinnitetty huomiota riittävästi. Useissa yrityksissä kannattaisikin katsoa peiliin. Toimiva työsuojelu on kaikkien etu.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top