MAINOS

Hieno tempaus

Kolumni

Samuli Kinnari

Äetsän ja Vammalan kirjastot olivat mukana tiistaina järjestetyssä Seniorit verkoilla -kampanjassa. Teemapäivän aikana ikäihmisille tarjottiin tietoa sähköisestä informaatioteknologiasta. Kirjastoissa tulivat tutuiksi niin internet kuin kännykkäkin.

Seniorit verkoilla -kampanjan tyyliselle tempaukselle on ollut sosiaalinen tilaus jo kauan. Nuoremmat saavat koulutuksen uuden teknologian käyttöön ikään kuin luonnostaan, mutta jo keski-ikäiset ovat joutuneet tosissaan opettelemaan esimerkiksi tietokoneen toiminnot. Työpaikallakin mikro kuitenkin tulee helpommin tutuksi kuin yksin kotona kokeillen.

Senioreillekin uudesta teknologiasta on paljon hyötyä, vaikka kynnys mikrosirujen maailmaan saattaa tuntua korkealta. Tietokoneella voi internetin välityksellä tehdä ostoksia ja sähköpostilla pitää yhteyttä tuttaviin. Kännykän kanssa on periaatteessa aina tavoitettavissa. Matkapuhelin tuo myös turvaa esimerkiksi syksyisellä marjareissulla.

Tietenkin laitteiden käyttö on opeteltava huolellisesti. Mutta harva on syntyessään osannut ajaa polkupyörälläkään.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top