ILMOITUS

Ensilumi yllätti

Kolumni

Tanja Kallio

Moni taisi hieman yllättyä katsoessaan ikkunasta pihalle sunnuntai-iltana. Suunnaton tuuli ja lumisade. Lunta tuli kuin talvella kuuluukin, mutta silti niin odottamattomaan aikaan, että ihmetys valtasi mielen.

Suurin osa autoilijoista suunnisti autotalliin metsästämään talvirenkaita vaihtoa varten, osa mietti talvirenkaiden hankinnan olevan väistämättömästi edessä ja osa toivoi enemmän kuin mitään muuta, että lumi sulaisi maanantai-aamuksi pois. Eipä lumi sulanut ja jo aamu-uutisista sai kuulla kuinka ihmiset olivat autoillaan törmäilleet ja ajaneet ojaan.

No, se oli kyllä odotettavissa. Eikä sitä aina kaikki muista kuinka kesärengas käyttäytyy lumipinnalla. Nyt on sitten lähtölaskenta talveen annettu. Vaikkakin lumi suli jo vesisateen mukana pois, niin silti talvirenkaat ovat hetken päästä erittäin tärkeät. Etenkin, jos nyt vesisateen jälkeen pakastaa ja tienpintaan ilmestyy jää. Kesärengas ei tule lainkaan toimeen jään kanssa. Tärkeimmät asiat, jotka ihmisten pitää muistaa, ovat talvirenkaat, hiljainen vauhti ja järki.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top