MAINOS

Rinta rottingille, kunnanjohtaja!

Pieni kylä

Samuli Kinnari

“Niin, kyllä minun mielestäni asialle pitäisi tehdä jotain”, tokaisi kauppias Reijo Kuoppala Hirvilahden ilmapiiristä ja siemaisi kahvikupistaan. Kunnanjohtaja Keijo Niemi nyökytteli vastapäätä. Miehet istuivat Kuoppalan kaupan toimistossa.

Kunnanjohtaja oli alun perin tullut keskustelemaan kauppiaan kanssa puhtaasti liikeasioista. Tietenkin pienoinen small talk oli aina paikallaan. “Eiköhän Keijoseni järjestetä oikein sellainen kansanjuhla, jolla saataisiin kylän yhteishenki nousuun”, Reijo Kuoppala hihkaisi. “Voisihan sitä harkita. Mutta tuleeko se kovin kalliiksi?” Niemi pohdiskeli. “Kuule, Keijo. Hoida sinä tarjoilupuoli, niin minä järjestän ohjelman. Sopiiko?” Kuoppala ehdotti. “Mikäs siinä”, Niemi vastasi.

Kului pari viikkoa ja miehet olivat puuhastelleet tahoillaan. Hirvilahden torille oli kerääntynyt muutama kymmenen ihmistä hytisemään. Kuoppala kopautti mikrofoniin. “Testi, testi. Kuuluu, kuuluu”, hän kuiskutti. Niemi oli järjestänyt oikein pitopalvelun laittamaan kansanjuhlaan ruokaa. Monelta meinasi mennä pala väärään kurkkuun, kun estradille Kuoppalan juonnon jälkeen astui oopperalaulaja Kari Teijala-Kuoppala. “Hyvää päivää Hirvilahti! Nyt svengataan. Rinta rottingille, kunnanjohtaja!” Teijala-Kuoppala huusi ja aloitti yllättäen Lea Lavenin kappaleella Ei oo, ei tuu. “Ei voi olla totta”, kunnanjohtaja mietti ja tuijotti lavalle suu auki. Ilme ei kirkastunut laulajan jättämästä 35 000 markan laskusta, jossa oli mukana sukulaisuusalennus. Kari Teijala-Kuoppala nimittäin on Reijo Kuoppalan serkun puoliso.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top