MAINOS

Tutkintomaksut nostattivat protestin

Kolumni

Samuli Kinnari

Lukiolaiset lakkoilivat viime viikon torstaina. Puolen tunnin mittaisella työnseisauksella opiskelijat protestoivat ylioppilastutkinnon maksuja vastaan. Tempauksen takana oli Suomen lukiolaisten liitto.

Koululaiset ovat lakkoillessaan työntekijöitä turvattomammassa asemassa, joten protesti voitaneen tulkita melko uskaliaaksi. Seudullamme ainakin Äetsän ja Vammalan lukioiden oppilaat noudattivat liittonsa toivetta ja seisottivat töitä puolen tunnin ajan. Opettajat suhtautuivat tilanteeseen rauhallisesti.

Suuria vaikutuksia lukiolaisten lakolla ylioppilastutkinnon maksuihin tuskin on. Tempaus noteerattiin merkittävimmissä tiedotusvälineissä vain olankohautuksella. Julkista keskusteluakaan protesti ei juuri synnyttänyt, minkä kuvittelisi olevan pettymys Suomen lukiolaisten liitolle.

Työnseisaus oli kuitenkin näyttö siitä, että nuoret päinvastaisista väitteistä huolimatta välittävät edelleen yhteisestä päätöksenteosta.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top