MAINOS

Ensiaskel

Kolumni

Samuli Kinnari

Suomessa on väännetty pitkään kättä kauppojen sunnuntai-aukiolosta. Päätöksiä ei kuitenkaan ole tehty, soutaminen ja huopaaminen on saanut riittää. Ilmeisesti hiljalleen ollaan kuitenkin valumassa vapaaseen ja oikeaan järjestelmään.

Kauppojen kädet ovat ympärivuotisen sunnuntai-aukiolon osalta edelleen sidotut, mutta kesän ja joulun tienoon rajoituksista on luovuttu. On tietenkin ymmärrettävää, että ainakin osa liikkeiden henkilökunnasta vastustaa pyhätöitä. Elinkeinonharjoittamisen estäminen yhdeltä ammattikunnalta on kuitenkin kummallista. Ovathan esimerkiksi teatterit ja huoltoasematkin sunnuntaisin avoinna. Kauppiasta ei pitäisi rankaista sen vuoksi, että hänen kauppansa on nykyisten säädösten mukaan liian suuri tai sattuu sijaitsemaan haja-asutusalueen sijaan taajamassa.

Sesonkiaikojen vapaa aukiolo vaikuttaa kieltämättä ensiaskeleelta kohti täyttä vapautta. Toivottavasti kauppias saa pian itse päättää, milloin pitää liikkeensä ovet auki. Kaupoissa työskentelevien on turha leimata sunnuntaitöitä poikkeukselliseksi vapaapäivän riistoksi. Työaikalaki pätee pyhätöissäkin.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top