MAINOS

Ei enää huolta

Kolumni

Kauppoihin pääsee entistä useammin myös sunnuntaisin. Etenkin näin joulun alla kauppojen ovissa mainostetaan, kuinka ovet on auki jokaisena sunnuntaina vuoden loppuun asti. Ihmiset ovat onnellisia, sillä jouluostosten ja joulun ruokatarpeiden oston voi jättää aivan viime tippaan, eikä ole huolta siitä, etteivätkö kaupat olisi auki.

Nyt ei enää tarvitakaan mitään juhlia, eikä muita syitä pitämään kauppojen ovia auki. Kun eduskunta tiistaina hyväksyi lakimuutoksen kauppojen sunnuntaiaukioloajoista, voidaan huoletta lisätä sunnuntai muiden arkipäivien joukkoon.

Äänin 108-73 eduskunta päätti, että alle 400 neliön päivittäistavarakaupat voivat pitää ovensa auki läpi vuoden. Muut vähittäistavarakaupat voivat olla avoinna sunnuntaisin touko-elokuussa sekä marras-joulukuussa.

Sunnuntai, yleinen lepopäivä, menettää suurimman osan mahdistaan, kun kauppojen ovet eivät sulkeudukaan. Ihmisten ei tarvitse murehtia siitä, ettei kauppaan pääsekään, jos sattuu sunnuntaisin akuutti ostostarve iskemään. Miten ihmiset suhtautuvat sunnuntain tulevaisuuteen arkipäivänä? Onko sunnuntai edelleen se sama vanha, vaikka kaupat pitävätkin ovensa auki? Se jää nähtäväksi.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top