MAINOS

Kauneimmat joululaulut kaikuivat Kiikassa

Rasia

Tanja Kallio

Kauneimmat joululaulut keräsi Kiikan kirkon väkeä täyteen. Joka vuosi ihmiset ovat yhtä halukkaita tulemaan laulamaan ja kuuntelemaan vanhoja ja uusia joululauluja. Tänä vuonna ajattelin mennä ajoissa paikalle, sillä muistan erään vuoden, jolloin ihmiset joutuivat seisomaan koska istumapaikat loppuivat.

Ensimmäiset laulut kajahtivat ilmoille kello 19, mutta ihmiset saapuivat kirkkoon jo puoli seitsemäksi. Sisälle päästyäni sain käteeni vihkosen, jossa oli laulujen sanat. Hain itselleni paikan ja katselin keitä muita paikalle oli tullut.

Vihdoin päästiin laulamisen makuun. Pienen alkujuonnon esitti ja laulujen järjestyksen kertoi Hannu Toivonen. Kiikan kirkkokuoro lauloi tilaisuuden aikana kaksi laulua ja yksinlaulua esitti Pekka Seppälä. Seppälän matala ääni kaikui komeasti kirkossa.

Tilaisuutta elävöittivät muutamat pienet lapsukaiset, jotka välillä, silloin kun muut eivät laulaneet, esittivät omia sävellyksiään lauluista. Ennen viimeistä laulua kirkkoherra Jouni Pihlajamaa piti pienen hartauden.

Tämä vuosi osoitti minulle jälleen sen, että yksi joulun ehdottomista, vakiintuvista tavoista, on kauneimpien joululaulujen laulaminen. Se tuo omalta osaltaan mielekkyyttä ja vaadittavaa rauhaa joulun keskelle.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top