MAINOS

Kampanja

Kolumni

Samuli Kinnari

Olin Äetsässä kokoomuksen ehdokkaana viime syksyn kunnallisvaaleissa. Kokemuksena kampanja oli mielenkiintoinen ja haastava.

Kunnallisvaaliehdokkuutta harkitsin jo ennen Keikyän Kokoomus ry:n yhteydenottoa. Puolueen kelkkaan hyppääminen vaati kuitenkin jonkinlaisen pohdinnan. Toimittajanvaistoni älähti ryhmään sitoutumisesta heti. Oman henkilöni lisäksi ajattelin luonnollisesti myös lehteämme. Kysyin itseltäni, leimautuuko luotsaamani julkaisu, mikäli minut yhdistetään puolueeseen? Mielestäni ei. Omat ja muiden näkemykset eivät kuitenkaan aina kohtaa. Haluankin korostaa, että Sopuli on edelleen puolueeton julkaisu.

Kunnallisvaalikampanjan aikana huomasin työn vaativan yllättävän paljon voimia. Markkinoin itseäni kotisivulla ja esitteillä. Lisäksi kirjoitin kokoomuksen julkaisemaan lehteen, joka jaettiin kaikkiin äetsäläistalouksiin kahteen kertaan. Luonnollisesti olin mukana myös puolueen yhteismainonnassa. Kampanjani kokonaiskulut olivat 200 markkaa.

Markkinointityötä tehdessäni huomasin, että tukiryhmä olisi ollut todella tärkeä. Lähdin talkoisiin yksin ja sen huomasin varsinkin kampanjan loppumetreillä. Esitteiden tekeminen, painaminen ja jakaminen sekä nettisivun ylläpito ja palautteeseen vastaaminen olivat mukavia puuhia, mutta vaativat yllättävän paljon aikaa. Samalla luonnollisesti hoidin opintojani, toimitin lehteämme ja yritin sieltä täältä nipistää hetken itselleni. Tukiryhmästä olisi varmasti ollut apua myös kokemusten jakamisessa ja mielipiteiden puntaroimisessa.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top