MAINOS

Peräkylän mittaaja

Pieni kylä

Samuli Kinnari

Hirvilahden itäpuolen takamaan Peräkylässä asui muutamien muiden ihmisten lisäksi Hanna Ripanen. Syrjäisestä kotipaikasta huolimatta tämä nainen tunnettiin ympäri kuntaa. Ripanen oli erittäin aktiivinen ja räiskyvä persoona.

Punainen potkulauta oli parkkeerattuna milloin puun, milloin kiven kylkeen yhtä lailla joen rannalla kuin keskustaajaman puistossakin. Kulkupelin nähdessään ohikulkijat osasivat heti etsiä Hannan silmiinsä. Yleensä Ripanen oli joko inventoimassa maastoa, ottamassa valokuvia tai tekemässä muuta tärkeää kartoitustyötä. Erityisen kiinnostanut hän oli yli kymmenmetristen puiden hyvinvoinnista. Ripanen oli jopa videoinut muutaman pitkän koivun ja männyn elämää. Nauhoja katseltiin kansalaisopiston kotiseutupiirissä mielenkiinnolla useaan otteeseen. Videoita saattoi ostaa kotiinkin Hirvilahden kirjakaupasta.

Kotiseutuharrastuksensa lisäksi Hanna Ripanen oli kuuluisa musiikillisista lahjoistaan. Hän vetikin Hirvilahden rumpuopistossa silloin tällöin rumpukursseja. Joskus Ripanen esiintyi myös laulusolistina oppilaitoksen konserteissa.

Vuosien saatossa Hirvilahdella oli rakentunut pidetyn kulttuuri-ihmisen nimeä kantava tapahtuma. Yleensä huhtikuussa pidettävä festivaali kantoi Ripasen keväthuumaus -nimeä. Juhlassa luovutettiin muun muassa kiertopalkinto jollekulle ansioituneelle kuntalaiselle. Lisäksi Hanna Ripanen esitti tilaisuudessa rumpusooloja sekä yksinlaulua. Yleensä ilta huipentui puuvideoiden katseluun.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top