MAINOS

Huolimattomuus ei ole edustavaa

Kolumni

Samuli Kinnari

Äetsässäkin uusista kunnanvaltuuston jäsenistä ja varavaltuutetuista moni unohti palauttaa vaalirahoitusilmoituksen. Välinpitämättömyys ei ainakaan paranna imagoa.

Vaalirahoituksen ilmoittaminen on lakiin painettu velvollisuus, joka tulisi hoitaa automaattisesti. Vaikka unohduksesta ei rangaista, aiheuttavat laiminlyönnit kuluja kunnille. Myös Äetsä lähettää ilmoituksen palauttamatta jättäneille muistutukset. Postimaksut eivät sinällään huimat ole, mutta työtä ei tehdä talkoilla. Rahan lisäksi kysymys on hyvin pitkälti periaatteesta. Miten ennen vaalikauden alkamista velvollisuutensa laiminlyönyt valtuutettu selviää luottamustoimessaan?

Äänestäjät ovat ilmoitusunohteluun suhtautuneet ymmärtäväisesti. Yleisönosastoilla ei ole paheksuvia kirjoituksia näkynyt eikä kahvipöydissä ole laiminlyönneistä juuri keskusteltu. Julkisen puheen olisikin ehkä toivonut olevan runsaampaa. Juuri hiljaisuus edistää politiikan etäytymistä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top