ILMOITUS

Lomalla

Kolumni

Mika Hyssi

Olin “lomalla” Niinisalossa. Nyt lomailen toimittajan ominaisuudessa – kävin katsomassa elokuvan Lomalla. Se oli kiva.

On mukavaa, kun on jotain tekemistä. Ei pääse turhautumaan ja tekemällä oppii. Vuosi Niinisalon Tykistöprikaatissa opetti ainakin sen, että viikonloppuvapailta kannattaa palata sovittuna aikana tai syytettäisiin pahimmassa tapauksessa sotilaskarkuruudesta. Joku ei tätä ymmärtänyt ja heidät tuomittiin rikoksestaan. Vuoden aikana tuvassa haaveiltiin aurinkolomasta ja puhuttiin rakkaudesta.

Aleksi Mäkelän ohjaama Lomalla on kertomus rikoksesta, petoksesta, rakkaudesta ja aurinkolomasta. Pääosin Mallorcan seksikkäässä ilmapiirissä kuvattu elokuva näytti alussa hyvin kiinnostavalta, mutta muutamaa kekseliästä yllätystä lukuunottamatta elokuvasta kehkeytyi keskinkertainen elokuva.

Elokuva kertoo kahdesta rosvosta, Jussista (Juha Veijonen) ja Siiristä (Kärt Tomingas). Heti elokuvan alkupuolella Siiri jättää Jussin ja karkaa timantteineen.

Vuosia myöhemmin Jussi on mennyt naimisiin Outi Mäenpään näyttelemän Lenan kanssa. He lähtevät lomalle kahden lapsen kera, ja perillä vanhat tutut tapaavat jälleen. Rikoksia, ihastumisia ja petoksia.

Ruudussa vilahtelee tiuhaan myös Samuli Edelmannin esittämä luihu liikemies Samuli. Lomalla-elokuvan soundtrackin laulaa niinikään Edelmann.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top