ILMOITUS

Pestejä informaation ammattilaisille

Kolumni

Samuli Kinnari

Useiden kuntien tiedotustoiminta möyrii lähes pohjamudissa. Äetsä ei ole ainakaan piristävä poikkeus. Töitä tiedottamisen ammattilaisille julkisella sektorilla riittäisikin.

Surkuhupaisin esimerkki Äetsän ontuvasta informaation tuottamisesta on kunnan internet-kotisivu. Saittia päivitellään milloin huvittaa ja huomattavan suuri osa esillä olevista tiedoista on vanhentuneita. Huittisten kaupungin uusilla nettisivuillakaan ei olla päästy paljon pidemmälle, vaikka yritystä ilmiselvästi on riittänyt. Alkuinnostuksen jälkeen ajankohtaisosioiden päivittäminen on hiipunut. Lähiseudun kunnista selkeästi parhaat nettisivut on Vammalan kaupungilla. Saitti on visuaalisesti viehättävä ja tarjoaa sitä mitä lupaakin.

Kunnissakin tiedotustoiminta kannattaisi keskittää alan ammattilaisille. Kuluissakin voitaisiin jopa säästää. Esimerkiksi Äetsän kokoisen kunnan tiedottamistoiminnasta kykenisi varmasti yksi täysipäiväinen tiedottaja huolehtimaan. Mediakin tietäisi, kenen puoleen kannattaa kääntyä. Samalla myös ihmisiltä, jotka eivät ole tiedottamisen ammattilaisia, jäisi aikaa omille töilleen.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top