Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Valtuusto valitsi mm. uskotut miehet –

Uutiset

Äetsän uuden kunnanvaltuuston kokous nuijittiin tiistaina läpi pikaista tahtia. Ainoa runsaampaa keskustelua herättänyt kohta oli kiireellisenä mukaan otettu jätehuoltoasia. Illan aikana esitettiin yksi valtuustoaloite.

Valtuuston ensimmäisen kokouksen avasi joukon nestori eli Matti Ahvonen. Hän sai istua samalla jakkaralla myös loppuehtoon ajan. Ahvonen nimittäin valittiin valtuuston puheenjohtajaksi. Ensimmäinen varapuheenjohtaja on Sirkka-Liisa Pusa ja toinen Sauli Koivuniemi. Kunnanhallituksen puheenjohtajaksi valtuusto valitsi Pauli Pietilän. Ensimmäinen varapuheenjohtaja on Raimo Kinnari ja toinen Päivi Pelttari. Hallituksen muut jäsenet ovat Ulla Yli-Hongisto, Jorma Ojala, Vilho Asplund ja Liisa Myllyniemi.

Äetsän tarkastuslautakunnan puheenjohtajaksi valtuusto valitsi Kari Syrénin. Keskusvaalilautakunnassa nuijaa heiluttaa Eeva Rintala. Valinnan yhteydessä Kari Syrén käytti puheenvuoron ja pyysi puheenjohtajaa kopauttamaan yhden asian kerrallaan pöytään. Lautakuntien jäsenten ja puheenjohtajien valinnathan on esityslistassa merkitty eri kohdiksi, mutta Ahvonen nuiji molemmat samalla päätetyiksi. Puheenjohtaja lupasi jatkossa kopauttaa yhden kohdan kerrallaan. Maaseutulautakunnan puheenjohtajaksi valtuusto valitsi Hilkka Lahden, perusturvalautakunnan puheenjohtajaksi Saini Peltosen ja rakennuslautakunnan puheenjohtajaksi Margit Kalvan. Sivistyslautakunnassa puhetta johtaa Jarmo Metsälä ja teknisessä lautakunnassa Matti Koskinen.

Käräjäoikeuteen valtuusto valitsi kolme lautamiestä. Kiinteistötoimitusten uskottuja miehiä nimettiin kuusi. "Vaikkei kaikki miehiä ollukkaan", totesi puheenjohtaja Ahvonen ja kopautti nuijan pöytään. Poliisin neuvottelukuntaan valtuusto valitsi jäsenen ja varajäsenen, sekä kaksi jäsentä ja henkilökohtaiset varajäsenet Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valtuustoon, kuten myös Satakunnan erityishuoltopiirin kuntayhtymän valtuustoon. Vammalan seudun ammatillisen koulutuksen kuntayhtymän yhtymävaltuustoon nimettiin neljä edustajaa ja henkilökohtaiset varajäsenet, sekä Pirkanmaan liiton edustajainkokoukseen kaksi jäsentä ja henkilökohtaiset varajäsenet. Maaoikeuden lautamiesten valinta poistettiin esityslistalta, koska maaoikeuden lakkaavat maaliskuussa.

Jätehuoltoasia kiireellisenä

Virkanimikemuutokset uusi valtuusto siunasi myös vähin äänin. Kunnaninsinööri on 1. helmikuuta alkaen tekninen johtaja, sosiaalijohtaja perusturvajohtaja, maaseutusihteeri maaseutuasiamies, talous- ja suunnittelusihteeri talousjohtaja, LVI-teknikko työpäällikkö ja perhepäivähoidonohjaaja päivähoidon ohjaaja. Taloustoimiston, koulutoimiston, teknisen keskuksen ja sosiaalitoimiston apulaiskanslisteista tulee kanslisteja. Sosiaalitoimiston kanslisti puolestaan on helmikuun alusta lähtien toimistosihteeri. Konekirjoittajasta tulee kanslisti. Nimikemuutokset eivät aiheuta tarkistuksia palkkoihin.

Esityslistalla olleen teknisen lautakunnan kiinteistötoimen 201 000 markan lisämäärärahan valtuusto myönsi kunnanhallituksen esityksen mukaisesti. Potin puuttuminen havaittiin talousarvion täytäntöönpanon yhteydessä. Summa koostuu Jokisivun ja Honkolan koulujen, uimahallien ja rantasaunojen kiinteistömenojen yhteenlasketusta vajeesta.

Muita kuntalain mukaisia asioita käsiteltäessä vasemmistoliiton valtuustoryhmä esitti valtuustoaloitteen. Ryhmä ehdotti, että kunnanhallitus perustaa työryhmän selvittämään Äetsän huumetilannetta. Valtuusto päätti antaa asian hallituksen valmisteluun. Lisäksi kaikki valtuustoryhmät ilmoittivat järjestäytyneensä.

Kiireellisenä mukaan otettu jätehuoltoasia herätti runsaamman keskustelun. Asian käsittely alkoi noin kello 18.30. Valtuuston puheenjohtaja Matti Ahvonen luki kunnanhallituksen esityksen, jossa ehdotettiin jätteenkuljetusta järjestettäväksi sopimusperusteisena lukuun ottamatta ongelma- ja hyötyjätteitä ja biojätteiden kuljetusta sekä kuljetuksia siirtoasemalta, koska muutkin Loimi-Häme Oy:hyn liittyneet kunnat ovat valinneet sopimusperusteisen mallin. Heti perään Ahvonen esitti, että ennen ongelma- ja hyötyjätteitä tekstiin lisättäisiin kesämökkien yhteisastioiden jätteenkuljetus ja viimeinen virke poistettaisiin. Asiasta keskusteltiin vilkkaasti. Vilho Asplund esitti neuvottelutaukoa, jolle ei heti lämmitty. Puheenjohtaja kuitenkin nuiji paussin alkavaksi kello 18.45. "Valtuutetut sisään!" huusi Ahvonen viiden minuutin tauon jälkeen kello 18.50. Asian käsittelyn yhteydessä ääneen pääsi myös kunnaninsinööri Kaarlo Kauppinen. Häneltä tivattiin muun muassa "ihan selvä vastaus". Vaatimusta tehosti puheenjohtaja Ahvosen "täytyykö vääntää rautalangasta" -toteama. Salissa myös kummasteltiin, miksi jätehuoltoasia on jälleen käsittelyssä. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen, kun vastakkain olivat kunnanhallituksen ja Ahvosen esitykset. Jälkimmäisen ehdotus voitti äänin 22-5. Kunnanhallituksen kannalla olivat vain kokoomuslaiset.

Kaikki valtuutetut olivat paikalla ensimmäisessä kokouksessa. Sauli Koivuniemi kuitenkin poistui kello 18.39 ja tilalle istuutui varavaltuutettu Hilkka Lahti. Puheenjohtaja kopautti kokouksen päättyneeksi kello 19.16.

close

Tilaa ilmainen uutiskirje

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top