Huumevalistustyön painopistettä siirrettävä kentälle

Kolumni

Samuli Kinnari

Äetsän seudulla on viimeisen vuoden aikana järjestetty useita luento- ja keskustelutilaisuuksia huumeista. Jokaisessa kokoontumisessa on selkeästi tuotu esiin huoli mömmöjen yleistymisestä.

Huumeita vastaan on toki taisteltava, mutta keskustelutilaisuudet ovat kokemassa inflaation. Kuka luennoista hyötyy? Kerta toisensa jälkeen tilaisuuksissa esitellään huumeita ja niiden vaaroja. Saattaapa mukana olla entinen piikittäjäkin kertomassa kauheista kokemuksistaan. Usein esillä on myös tilastotietoja esimerkiksi huumeiden käytön yleisyydestä.

Pelkät valitustuokiot eivät tuota tulosta. Tilaisuus kuin tilaisuus, kalvot ja diagrammit ovat samanlaiset. Korkeintaan käyrät ovat kääntyneet hitusen huonompaan suuntaan. Huumeidenvastaisen työn painopistettä kannattaisikin siirtää enemmän kentälle. Tuskinpa kovin moni huumeidenkäyttäjä hakeutuu valistustilaisuuksiin kokemaan käännytystä.

Alaikäisten huumeiden käytön vähentämisessä vastuu on ensisijaisesti vanhemmilla. Valitettavasti useat isät ja äidit tuntuvat unohtaneen velvollisuutensa kasvattajina. Huumeiden käyttö on uhka yhteiskunnalle. Yhteisestä turvallisuudesta huolehtiminen kuuluu poliisille.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top