Kiikan VPK:n naiset järjestivät Kallen-päivän lounaan

Uutiset

Viime sunnuntaina sai jälleen makuhermot lepuutella suussa sulavassa ruoassa, sillä Kiikan VPK:n naisosasto oli valmistanut erilaisia herkkuja järjestämälleen Kallen-päivän lounaalle. Ruokapöytä oli katettu näyttävästi ja ruoan tuoksu oli houkutteleva.

Lounaspöytä oli katettu kello 13-16. Ensimmäiset ruokailijat saapuivat jo hyvissä ajoin ennen yhtä, mutta ruokasalin ovet eivät auenneet ilmoitettua aikaisemmin. Vihdoin ovet aukenivat ja ruokailijat pääsivät itse asiaan.

Pistäydyin keittiön puolella. Katselin, kuinka pieni joukko sai paljon aikaiseksi. Tiskikone surrasi taustalla ja joku etsi jotain hukkunutta esinettä. Toiset pitivät silmällä ruokapöytää, ettei mikään vain loppuisi kesken ja jos niin kävi, pikaisesti täytettiin astiat ja vietiin takaisin pöytään. Sain seurata sivusta yhden täytekakun tekemistä. Mielenkiintoisinta oli katsoa, kuinka kakku valmistui pikavauhtia alle kolmen minuutin.

Uskomatonta nopeutta ja suunnatonta jaksamista vaatinut päivä saatiin päätökseen ja kaikki olivat tyytyväisiä. Olin itsekin saanut lounaalle tehtävän, lauloin ruokamusiikkia ruokailijoille. VPK:n naiset saivat erittäin paljon kiitosta ruoasta, eikä ihme. Kaiken kaikkiaan ruokailijoita kävi noin 140.

Kysyin naisosaston puheenjohtaja Sirkkaliisa Haapaniemeltä Kiikan VPK:n tulevaisuudensuunnitelmista. "Ensimmäinen suunnitelma on, että voisi vaikka levätä hieman", totesi Haapaniemi, joka oli valvonut, muiden tavoin, edellisen vuorokauden suurin piirtein kokonaan. "Mutta jos VPK:n toiminnasta jotain kertoisi, niin tansseja pidetään täällä Nuorisotalolla ja kyllä kevään aikana vielä toisen kerran lounas tarjoillaan", Sirkkaliisa jatkoi ja katsoi keittiöön päin, mitä mieltä muut olisivat. "Sitten on tulossa pääsiäismyyjäiset", Haapaniemi lisäsi vielä. Hän muisti myös mainita, että "Kiikan VPK:n naisosasto täyttää ensi vuonna 15 vuotta ja sen kunniaksi pidetään myös jonkinlaiset juhlat. Kukaan ei tosin vielä tiedä millaiset, missä ja koska, mutta juhlat pidetään." Tähän kommenttiin Sirkkaliisa sai kannatusta muilta keittiön puolelta.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat