Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Kirjailija Kirsti Ellilä Äetsässä: Kirjailijan ammatti tai pää edellä sementtiin!"

Uutiset

Arkistokuva 1

Punkalaitumelainen naiskirjailija Kirsti Ellilä rakastaa kirjoittamista. Hän aloittaa kirjoittamisen heti sängystä noustuaan ja raapustaa aina vähintään kymmenen liuskaa tarinaa. Teksti pulppuaa ja elää jatkuvasti kirjoittaessa, joten tapahtumat saavat välillä yliotteen. "Tarinan tapahtumat ovat minullekin mysteereitä. Eläydyn kirjan henkilöön ja kirjoitan hänen eteen sattuvista yllättävistä tilanteista. Aina ei lopputulos miellytä minua, joten tietyt rajat pitää asettaa", kertoo Ellilä kirjoittamistyylistään.

Tietty runko Ellilän kirjoissa on. Yleensä kirjassa on päähenkilö, joka etsii elämältään tiettyä asiaa palavasti, minkä saadakseen päähenkilö kohtaa ylitsepääsemättömiltä tuntuvia esteitä. Kertomukset päättyvät pääsääntöisesti positiivisesti, mutta ylimaustettuja loppuja Ellilä ei siedä. "Tarinassa tulee esiin asioita, joista olen epävarma tai joista en ole ikinä kuullutkaan. Faktoja poimin tietenkin internetistä, mutta olen tiedustellut tiettyä asiaa myös virkavallalta ja muilta ihmisiltä."

Kirsti Ellilä on kirjoittanut neljä kirjaa ja jatkossa syventyy etenkin nuorten kirjoihin. "Nuorten ja aikuisten kirjat ovat melko samanlaisia. Päähenkilöt ovat nuorten kirjoissa tietysti nuoria. Nuoruudesta kirjoittaminen on ainutlaatuista. Nuoruus on pullollaan vilpittömyyttä, rehellisyyttä ja rakastumista", selittää Ellilä valinnastaan.

Kirjailijan ammatti on haasteita täynnä. Nainen, jolla koulussa arvosanat olivat kuutosen pintaan ja jolla oli nuoruusaikana myös melko paha lukihäiriö, on kasvanut vakavasti otettavaksi kirjailijaksi. "Äidinkielen ainekirjoituksista sain hyviä arvosanoja, vaikka ne lähes aina olivatkin punakynää täynnä. Kirjoitin myös paljon kirjeitä ja pidin päiväkirjaa", avartaa Ellillä kuuntelijoita lapsuusajastaan.

Kirjojen lisäksi Ellilä on kirjoittanut mm. novelleja ja rakkaustarinoita Regina- ja Me kaks lehteen sekä muutamia novelleja. "Ensimmäinen julkaistu teksti taisi olla jonkinlainen arvostelu dekkareista Tyrvään Sanomissa."

Keskustelun loppupuolella Ellilältä kysytään, suositteleeko hän kenellekään kirjailijan ammattia. "Joko kirjailijan ammatti tai pää edellä sementtiin", lohkaisee Ellilä keventääkseen tunnelmaa. "Tottakai. Epäsosiaaliselle ihmiselle, kuten minulle, kirjoittaminen on ainoa tapa ilmaista itseäni. Tunnen oloni ihmisten keskuudessa vaivaantuneeksi", selittää Ellilä.

Lainan päivän päätteeksi arvottiin kaksi Kirsti Ellilän Usko, toivo, kuolema kirjaa arvontaan osallistuneiden kesken. Onnetar suosi Sirkka Viljasta ja Anneli Suomea.

Kuva: Mika Hyssi

Mainos

Mainos: Mustan nauhan ritari

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top