ILMOITUS

Sukset ristissä

Kolumni

Samuli Kinnari

Jari Isometsän dopingkäry viime viikonloppuna hämmentää ja pelottaa. Hiihtäjille asetettu hemoglobiiniraja on keinotekoinen, mutta toisaalta elimistön manipuloiminen kemikaalien avulla on kyseenalaista. Erityisesti hässäkkä harmittaa junnu-urheilijoita ajatellen.

Monet nuoret harjoittelevat viikottain myös Äetsän seudun seuroissa. Tuoreimman kärähdyksen takana oleva toiminta ei levitä urheilusta ainakaan rehtiä kuvaa. Jari Isometsä yritti perustella Hemohesin käyttöä tietämättömyydellä. Hän myös totesi, ettei aine parantanut suoritusta. Selitykset olivat vetoavia, mutta kuitenkin arveluttavia. Haluammeko todella kertoa junnu-urheilijoille, että aineiden käyttö on hyväksyttävää?

Elimistön pingottaminen äärimmilleen kemikaalien avulla ei ole rehtiä käytöstä. Porsaanreikiä sopii etsiä, mutta moraalista on silloin turha puhua. Mikäli Kansainvälisen hiihtoliiton asettamat hemoglobiinirajat ovat liian tiukat, Suomen hiihtoliiton olisi viimein aika puuttua asiaan. Yksittäisten sauvojien on turha taistella sääntöjä vastaan niitä rikkomalla.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top