ILMOITUS

Äetsä valmistautuu konttorittomaan aikaan – Tutkimuksen mukaan asiamiespostien asiakkaat tyytyväisiä

Uutiset

Samuli Kinnari

Liikenne- ja viestintäministeriön teettämän tutkimuksen mukaan enemmistö kuluttajista ja yrittäjistä on tyytyväisiä postitoimintaan Suomessa. Postitoimintaa pidetään luotettavana ja laadukkaana sekä postilaisten ammattitaitoa korkeana. Vastaava tutkimus on tehty myös vuosina 1998 ja 1996. Tämänkertaiset tulokset eivät eroa merkittävästi aiemmista.

Yksityishenkilöistä 65 prosenttia on tyytyväisiä postipalveluihin yleensä. Luotettavana postitoimintaa pitää 84 prosenttia tutkimukseen osallistuneista ja kolme neljästä pitää Postin jakelua hyvänä. Yksityishenkilöt ovat myös tyytyväisiä kirjepostin kulkunopeuteen. Yritysten kannat postinjakeluun ovat muuttuneet hieman kriittisemmiksi. Tutkimukseen haastateltiin tuhatta suomalaista yksityishenkilöä ja viittäsataa eri kokoisten yritysten edustajaa. Tutkimus tehtiin viime vuoden loka-marraskuussa.

Tyytyväisimpiä postitoimintaan ovat alle 25-vuotiaat opiskelijat. Kriittisimpiä puolestaan ovat yli 65-vuotiaat eläkeläiset.

Postitoimipaikkojen määrä keräsi vastaajilta kritiikkiä. Toimipisteiden palveluun kuitenkin ollaan hyvin tyytyväisiä. Postikonttorien ja asiamiespostien tarjoamat palvelut koetaan yhtä hyviksi. Asiamiespostien käyttäjät ovat jopa hieman tyytyväisempiä kuin postikonttoreissa asioivat.

Postimaksuihin tutkimukseen vastanneet suhtautuivat kriittisesti. Hieman alle puolet yksityishenkilöistä pitää maksuja sopivina. Tämän lisäksi yli neljäsosa vastaajista suhtautuu taksoihin neutraalisti.

Äetsän posti on viimeisiä aikojaan auki. Suomen Posti Oy valmistelee parhaillaan konttorin ulkoistamista.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

ILMOITUS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ILMOITUS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top