ILMOITUS

Ajattele paperia

Kolumni

Samuli Kinnari

Yksi suosikkijulkaisuistani on ET-lehti. Tuoreimmassa numerossa lempikolumnistini Pirkko Arstila kertoo nukahtamisestaan. Hän katselee kattoa ja antaa mielikuvituksen lentää.

Pirkon tekstin luettuani ryhdyin pohtimaan omaa nukahtamistani. Miten minä matkustan höyhensaarille? En katso kattoa, enkä tapetteja. Pirkko haluaa tehdä mielikuvitusmatkoja, minä en. Haluan nähdä tyhjää.

Yliväsyneenä sängyssä pyöriminen on kamalaa. Silloin väsyttää, mutta ei kuitenkaan nukuta. Seuraavan päivän tekemiset pyörivät jo mielessä. Raastavan tunteen olen usein saanut poikki paperilla. Otan mukavan asennon ja ryhdyn ajattelemaan tyhjää arkkia lumisessa maisemassa. Paperi on paikoillaan, mutta lähes aina pyöräytän sitä hieman. Haluan varmistaa, että arkin kääntöpuolikin on tyhjä.

Valkoisessa paperissa asuu rauha. Tyhjä arkki vaaleassa maisemassa on tylsää ja puuduttavaa katseltavaa. Toisaalta hyvin turvallista. Puhtaaseen paperiin ei ole kirjoitettu tulevia urakoita tai tekemättömiä töitä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top