Minne kaikki katoavat?

Kolumni

Samuli Kinnari

Äetsän seudun kunnista ainoastaan Kiikoisten väkiluku kasvoi viime vuonna. Muut kirjasivat miinusta. Äetsän tappio oli neljäkymmentä henkilöä.

Tulevaisuuskaan ei Tilastokeskuksen ennusteiden mukaan lupaa lähiseudun kunnille hyvää. Väkiluvun laskukierre olisikin syytä saada poikki. Käyrät eivät käänny yhdessä yössä, mutta tehokkaalla työllä miinuskierre voisi katketa.

Valitettavasti Äetsän vetovoimavaltit ovat vähissä. Kunta on suunnilleen kokoistensa keskikastia kaikelta tarjonnaltaan. Sijaintia Porin ja Tampereen puolivälissä voisi ehkä yrittää hyödyntää. Alkuun joukkoliikenneyhteydet kuitenkin pitäisi saada kuntoon. Tällä hetkellä esimerkiksi bussin käyttäminen edellyttää omaa autoa, koska pysäkit sijaitsevat asutuksen kannalta omituisissa paikoissa.

Uusien asukkaiden hankkiminen Äetsään ei onnistu ilman tehokasta markkinointia. Eikä myydä kannata vain myymisen ilosta. Markkinointi pitää myös kohdistaa oikein. Muutaman vuoden takaisia tuhlaustalkoita ei kannata uusia. Silloin kunta kauppasi tonttejaan paikallisissa tiedotusvälineissä. Vaikka maalla on mukavaa, ei sisäinen muuttaminen juurikaan kasvata Äetsän väkilukua.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top