Mastosalon kunnan uusi grillikioski

Rasia

Mika Hyssi

Mastosalon kunta nimenä on täysin kirjoittajan päähänpinttymä, mutta kuitenkin itse tarina perustuu löyhästi todellisuuteen. Mastosalon kunta on vilahtanut mm. Kenraalin päiväkirja -sarjassa.

“Voi lihamakkara-perunamuusilla sentään, kyllä tämä mun rilli on sitte hiano”, tokaisee Martta ja ihastelee tyytyväisenä grillin logoa: “Mastosalon Rilli”.

Paikallinen Tyrnävän Sanomain toimittaja Asikainen on haistanut mehevän jutun ja saapuu punaisella Ladalla vastavihityn grillin pihaan. “Nimeni on Asikainen, toimittaja Asikainen. Täällä on ilmeisesti uusi yrittäjä. Saisinko tehdä teidän grillistänne mehevän kuivakan jutun, joka pursuaa positiivisuutta, elämäniloa ja ennen kaikkea huokuu isänmaallisuutta ja ylistää pyyteettömällä ja anteeksiantavalla tavallaan Mastosalon kuntaa?” Martikainen nyökkää ja niin naiset siirtyvät grillin sisätiloihin.

“Tässä tämä nyt on. Tuossa on mahdollisuus nauttia vaikka mehevä Mastosalolainen. Kaiken ruuan teen tuolla takahuoneessa, jossa minulla onkin mikro käyttövalmiina. Ei muuta kuin Iso Nauta mikroon ja voila!” kertoo Martikainen grillistään. “Fantastista! Upeaa… minähän voisin maistaa vaikka tuota Pikku Nautaa ja… otanpa juomaksi keskikoisen… ei yhden Ison Utareen”, selostaa Asikainen. “Voi, kultamuru, mutta kun minulla olisi tuolla mikrossa jo valmiina Grande Nauta ja tuossa pöydällä jo auringon lämmittämä Pikku Utare -juoma, enkä millään viitsisi ottaa tuolta pakkasesta uutta, viime viikolla pyöräyttämääni Pikku Nautaa. Että pannaanko Grande?” selittää Martikainen ja saakin Asikaiselta myöntävän vastauksen.

Asikainen nautti Grande Naudan ja seuraavana torstaina Tyrnävän Sanomissa olikin kahden sivun juttu Mastorillistä: “Nyrkinkokoiset lihapullat olivat toimittajallekin liian kova pala”.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top