Elämää Kiimajärvellä talvisina päivinä

Uutiset

Äetsän Kiikassa sijaitsevan Kiimajärven liittämistä Natura-ohjelmaan puidaan parhaillaan. Paikallisuutiset Tutkiva selvitti, mitä järvellä tapahtuu kevättalven päivinä.

Taannoin Kiimajärven kyläseura järjesti pilkkikilpailun, johon osallistui mukava määrä ihmisiä. Jää täyttyi pilkkijöistä, jotka innolla odottivat suuria saaliita. Eikä tarvita edes kilpailuja, kun järven jäällä näkee ihmisiä tuoleillaan istumassa ja pilkkimässä. “Se rentouttaa kun saa istua rauhassa, ajatella ja kalastaa. Eikä haittaa vaikka tuuleekin hieman”, totesi eräs äetsäläismies talvisen harrastuksen viehätyksestä.

Eräänä toisena päivänä jäällä kalastettiin pilkkimisen lisäksi ainakin kahdella eri tavalla. Joku koki verkkojaan ja kävi sen jälkeen katsomassa, olisiko saksikoukkuihin jäänyt isoja kaloja kiinni. Pyydyksiin olikin tarttunut noin kuusikiloinen hauki.

Talvisina iltoina Kiimajärvellä liikutaan myös moottorin voimin. Jää on suosittu liukasajon harjoittelupaikka. Viikonloppuisin järvellä viilettää myös luistelijoita, potkukelkkailijoita ja hiihtäjiä. Pulahtavatpa toiset avantoonkin polskimaan.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top