Aikajuttu

Kolumni

Samuli Kinnari

Toimittajan työllä on jakautunut maine. Kynäilijät nähdään sekä kahvikuppia kuljettavina laiskiaisina että seksikkään alan ammattilaisina. Toinen puoli taitaa olla totta – kumpi, se riippuu katsojasta.

Olennainen osa toimittajan työtä on ajattelu. Se ei ole laiskuuden synonyymi, vaikka joskus siltä vaikuttaakin. Terävien ajatusten tuottamisen edellytys on asioiden ymmärtäminen. Se puolestaan vaatii pyörittelyä ja ilman aikaa ei pyöritellä.

Useat toimittajat ovat työnarkomaaneja. Joko omasta tai jonkun muun halusta. Paineilla kuitenkin pitäisi olla rajansa. Kun tarpeeksi kauan aikaa yrittää revetä joka suuntaan, repeää pian itse. Silloin ajatus ei juokse ja kynä tuottaa puppua.

On olemassa tervettä ja epätervettä painetta. Tervettä painetta on hankala määritellä, mutta sen alla syntyy yleensä hyviä tekstejä. Epäterveenkin paineen alla paperiin saattaa painautua se mitä pitää, mutta ei niin kuin pitäisi. Väkisin tehdystä tekstistä puuttuu tekemisen into ja henki.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top