Ministerityöryhmä yksimielinen – Kiimajärvi Naturaan

Uutiset

Samuli Kinnari

Natura 2000 verkoston täydentämistä pohtinut ministerityöryhmä käsitteli viime viikolla kahden pöydälle jääneen alueen kohtaloa. Työryhmän mietinnän tuloksena syntyi ehdotus valtioneuvostolle. Esitys veisi Naturaan myös Äetsän Kiimajärven.

Ministerityöryhmän mukaan Kiimajärven alueen veden laadun parantamismahdollisuuksia ja vesistön kunnostamista koskeva kannanotto olisi myös aiheellista sisällyttää valtioneuvoston päätökseen. Äetsän Kiikassa Natura-päätöstä on odotettu jännityksellä. Paikalliset ovat vastustaneet järven viemistä verkostoon. Hankkeeseen on kielteisesti suhtautunut myös Pirkanmaan liitto.

Kiimajärven lisäksi pöydällä oli Korppoon Långvikenin kohtalo. Rannikon kohdetta ministerityöryhmä ei ehdota vietäväksi Naturaan.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top