Kansan käsissä

Kolumni

Samuli Kinnari

Väkiluvun väheneminen on ongelma useissa maaseutukunnissa. Miinusta kirjattiin jälleen viime vuonna myös Äetsässä ja Vammalassa. Väkiluvun hupeneminen johtuu paitsi muuttotappiosta, myös syntyvyyden vähenemisestä.

Viime vuonna Äetsässä kuoli neljä ihmistä enemmän kuin syntyi. Yksi syy vauvojen vähyyteen maaseutukunnissa on tietenkin se, että nuoret aikuiset muuttavat syystä tai toisesta kasvukeskuksiksi muodostuneisiin kaupunkeihin. Toisaalta perheisiin hankitaan nykyisin vähemmän lapsia kuin ennen. Selitys vauvojen tekemisen vähyyteen on hyvin arkinen. Entisaikaan yksi lasten tehtävä oli vanhemmista ja tilasta huolehtiminen isän ja äidin ikäännyttyä. Perhe-elämän luonne on siis muuttunut.

Jokainen saa tietenkin tahollaan päättää, hankkiiko lapsia vai jättääkö hankkimatta. Yhteiskunnan on syntyvyyden pienenemiseen vaikea puuttua. Luulisi kuitenkin maaseudun turvallisuuden ja rauhallisuuden houkuttelevan lapsiperheitä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top