ILMOITUS

Laiton aine on laiton aine

Kolumni

Samuli Kinnari

Tilastot Vammalan kihlakunnan huumetilanteesta huolestuttavat. Seutu on ohittanut huumausainerikoksien määrässä muun muassa Rauman ja Kokemäen kihlakunnat. Alkuvuonna Vammalan poliisi on kirjannut 12 huumausaineisiin liittyvää rikosilmoitusta.

Huumausainerikostilastojen valossa seutumme vaikuttaa väkimäärään verrattuna oudolta mustalta läikältä. Valitettavaan kehitykseen on varmasti monia syitä. Niitä tulee toki pohtia. Erittäin huolestuttavalta vaikuttaa myös asennemuutos, jonka mukaan joitain huumeita ei edes pidetä huumeina. Tässä kohtaa tulee muistaa, että yhteiskunnan pelisäännöt antaa laki. Tiettyjen huumeiden päihdyttävän vaikutuksen vertaileminen esimerkiksi alkoholiin on siis turhaa. Laiton aine on laiton aine, eikä tehostaan huolimatta lailliseksi muutu.

Valistustilaisuuksia huumeista on seudullammekin järjestetty jo aivan tarpeeksi. Niiden hyödyllisyys on kyseenalainen. Tilaisuudet harvoin tavoittavat kohderyhmäänsä. Alaikäisten huumeidenkäytöstä puhuttaessa vastuuta sopii perätä erityisesti vanhemmilta.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top