ILMOITUS

Idealamput syttyvät

Kolumni

Samuli Kinnari

Äetsän kylien kehittämishanke on hyvässä vauhdissa. Muun muassa Kämmäkässä ja Jokisivulla on jo järjestetty ideatilaisuudet, joissa kylien kehittämistä on pohdittu. Asukkaiden näkemyksiä on tiedusteltu ympäri kuntaa myös kirjallisesti.

Kämmäkässä ja Jokisivulla kyläläisten näkemykset kotikylän tulevaisuudesta olivat hyvin samansuuntaisia. Ylistenjärven uimarannan kehittämistä toivotaan, samoin Kokemäenjoen Lossirannan. Kumpaisellekin alueelle kaivataan esimerkiksi kioskia. Kylätilaisuudet poikivat lisäksi visioita suoramyyntipisteiden perustamisesta ja elämysmatkailusta. Sekä kämmäkkäläiset että jokisivulaiset toivoivat myös lisää katuvaloja.

Kylien kehittäminen on hyödyllistä ja tulevaisuuden kannalta tärkeää. Pää kuitenkin kannattaa pitää kylmänä. Mitään järin mullistavia vetovoimatekijöitä eivät ideariihet ole ainakaan toistaiseksi kehittäneet. Äetsäläisen kuusikon kaltaista elämyskorpea on Suomen maaseutu väärällään. Katulamppujen määrää puolestaan kunnassa on aivan turha lisätä, koska nykyistenkään polttamiseen ei ole rahaa. Äetsähän kylpee yön synkimmät tunnit pimeydessä.

Kylien kehittämisessä kannattaisi pohtia myös arkisia ja helposti toteutettavia viihtyvyyden parantamiskeinoja. Jokainen voi omalla käytöksellään vaikuttaa sekä kunnan yleiseen siisteyteen että ilmapiiriin.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top