Keräyksiä

Kolumni

Ilkka Koskinen

Yleishyödyllisiin tarkoituksiin on nykyisin meneillään lukuisia keräyksiä pitkin kevättä ja syksyä. Kohteiden joukossa tuntuu olevan sellaisiakin, joiden toiminnan ei pitäisi olla riippuvainen ihmisten hyväntahtoisuudesta. Kotimaista sairaanhoitoa ja tutkimusta turhempiinkin kohteisiin löytyy verovaroja.

Lastenreuman tutkimuksen rahoitus ja omaishoitajien tukeminen pitäisi hoitaa muuta kautta. Tämä olisi myös tasapuolisempaa eri avuntarvitsijoita kohtaan. Keräyksistä aiheutuu myös kohtuuttomasti muita kustannuksia. Hyväntekeväisyysyhteiskunta ei ole se toimivin tapa järjestää asioita.

Ulkomaiseen katastrofiapuun kansalaiskeräykset lienevät paikallaan, mutta onko silloinkaan tarpeen antaa välikäsien määrän paisua. Pienelläkin summalla voi saada ihmeitä aikaan. Suomen kehitysyhteistyömäärärahat ovat roimasti alle YK:n suosituksen lamavuosien jäljiltä, joten muulla rahoituksella voi tilannetta parantaa. Ihmisille on myös syytä tarjota tietoa asioista, jotta todellinen tarve pystyttäisiin erottamaan kissanristiäisistä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top