Paikallisten nettipalvelujen yksinäinen vaellus

Uutiset

Internetin yleistyttyä verkkoon on alkanut tihkua hiljalleen myös paikallista, ajankohtaista tietoa. Monilla lehdillä on jo kotisivut. Parhailla saiteilla on pelkän tilausmahdollisuuden lisäksi toimituksellista sisältöä. Lehtien kotisivujen kanssa kilpailevat portaalit, pelkästään netissä ilmestyvät tietopaketit.

Äetsän seudun paikallisuutiset verkkoon vei ensimmäiseksi Sopuli vuoden 1998 kesäkuussa. Lauttakylä-lehti aloitti hieman myöhemmin uutisten julkaisemisen myös netissä, mutta vetäytyi kuitenkin. Tyrvään Sanomat ei ole omalla verkkosivullaan tarjonnut varsinaista toimituksellista materiaalia. Erikoisartikkelien julkaisua verkossa lehti kokeili jonkin aikaa.

Tuorein paikallisuutisten tarjoaja alueellamme on Vammalanseutu.net. Hiljalleen aloitelleen portaalin palveluihin kuuluvat myös esimerkiksi verkkokauppa, puhelinluettelo, kes- kustelupalstat, Vammalan Erottajan aukiota kuvaava nettikamera ja säätiedot. Paikallisuutiset Vammalanseutu.netiin toimittaa Alueviesti.

Julkisuudessa esitettyjen arvioiden mukaan Vammalan seudulla on nettiyhteys 3 000 kotitaloudella. Niinpä alueellamme verkkoon pääsee olohuoneestaan noin 10 000 henkilöä. Kaikenkaikkiaan netin käyttäjiä lienee enemmän, kun mukaan lasketaan työpaikoilla ja kouluissa tapahtuva surffailu. Kuitenkin 10 000-20 000 surffailijan määrä on melko vähäinen. Leiviksi ei paikallisella nettipalvelulla varmastikaan voi lyödä.

Vammalanseutu.net ei julkaise kävijämääristään minkäänlaista tietoa. Myöskään Sopuli.netissä ei ole julkista laskuria. Tilastointiohjelman tietoihin perustuva keskimääräinen kävijämäärä sivuillamme kuitenkin kerrotaan. Sopuli.netissä pistäytyy päivittäin 50-100 surffailijaa. Huippupäivä on perjan tai, jolloin palvelumme viikottainen pääpäivitys tehdään.

Paikallisten uutispalvelujen lisäksi Äetsässä ovat myös IT-alan tapahtumia seuraavan Webmaailman juuret. Kokonaisuuden perusti viime vuonna silloin Kiikassa asunut Joel Pihlajamaa. Hiljattain portaalin omistus siirtyi Digital Illusion Technologiesille.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat