Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Leikit, keijut ja yöt

Pieni kylä

Punainen olio eteni kuin tuulispää Kukkaniityn kaupungista kohti Hirvilahtea. Matalan aukealla ennen Vikkelän rautatiealikulkua taipuivat ojanpientareen pajutkin kulkijan tieltä. Kaakun kylästä edelleen kohti Hirvilahden keskustaa matkatessaan olio hieman hiljensi vauhtia. Lautatehtaan aukealla kulkijasta sai jo selvää: sehän oli tarkkailija!

Tarkkailija sotki polkupyörällään hurjaa vauhtia Hirvilahden keskustaan. Hän ajoi mankelin parkkiin Kuoppalan kaupan edustalle ja kaivoi muistivihkonsa esiin. Tarkkailija ryhtyi tarkkailemaan viikonloppuostoksilla olevia hirvilahtelaisia. Kaupassa kävikin kova kuhina.

Tarkkailijan tilaston mukaan sadasta asiakkaasta 97 osti ainoastaan sikspäkin olutta. Loput kolme asiakasta oli tarkkailija itse. Ensin hän osti maitoa eväskahviinsa. Takaisin pyörälle päästyään hän huomasi unohtaneensa kertakäyttömukit. Käytyään toistamiseen kaupassa tarkkailija alkoi kaivata lukemista. Niinpä hän haki vielä Ilta-Sanomat. "Juntteja", kirjoitti tarkkailija muistivihkoonsa hirvilahtelaisten ostosten perusteella.

Kuoppalan kaupan pihassa tarkkailijan silmä osui naapurin Extra-Marketin pihalla mellestäneisiin tyttöihin. Neljästä kakarasta kolme raahasi polkupyörätelinettä kiroillen ympäri pihaa ja yksi roikkui männyssä tekemässä jotain, mistä tarkkailija ei edes halunnut saada selvää. "Idiootteja", raapusti tarkkailija vihkoonsa.

Yllättäen tuli pimeää. "Mitä hemmettiä?" tarkkailija parahti. Hän vilkaisi kelloa. Viisarit osoittivat kellon olevan 22.30. Hirvilahden katuvalot olivat sammuneet. Tarkkailija huomasi istuneensa paikoillaan monta tuntia. Läheltä kantautui kova meteli. Pimeyden keskeltä tarkkailija erotti Extra-Marketin pihassa seisovan suuren väkijoukon. "Mitkä ihmeen kansanjuhlat?" tarkkailija kysyi itseltään ja hilautui lähemmäksi. Kaupan pihassa seisoskeli parhaat päivänsä nähneen henkilöauton ympärillä noin sata teiniä. Extra-Marketin seinustalle oli parkkeerattu muutama mopo. "En ymmärrä", tarkkailija merkitsi vihkoonsa ja päätti poistua.

Tarkkailija lähti polkemaan polkupyörän dynamolampun valaisemaa tietä. Extra-Marketin nuorisotilaksi muuttuneelta pihalta kantautui kilometrien päähän Hirvilahden tervetulotoivotus satunnaisille kulkijoille. "Tappelu, tappelu, tappelu."

Mainos

Mainos: Mustan nauhan ritari

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top