ILMOITUS

Teot ja vaikutukset

Kolumni

Samuli Kinnari

Äetsän kunnanhallitus päätti viime viikolla vasemmistoliiton valtuustoaloitteen pohjalta perustaa työryhmän huumeongelman ehkäisytyöhön. Esityslistalla myös ollut A-klinikkasäätiön Nuorten talo -projektiin osallistumisesta päättäminen siirtyi, kunnes hankkeen rahoituksesta saadaan tarkempi selvitys.

On hienoa, että huoli Äetsän huumetilanteesta viimein näkyy myös päätöksenteossa. Valitettavasti ongelmaan tarttuminen kuitenkin vaikuttaa hieman väkinäiseltä ja tarmottomalta. Mitä nyt perustettu työryhmä todellisuudessa tekee? Mitä on huumeongelman ehkäisytyö käytännössä?

Aina ei välttämättä tarvitse perustaa työryhmää tai kutsua konsulttia hätiin. Toimeenpanovallattomat elimet kun nukahtavat kovin helposti. Eikä sammuminen välttämättä johdu ideoiden puutteesta, vaan suunnitelmien toteuttamisen hankaluudesta. Eli siitä, ettei ole toimeenpanovaltaa.

Kunnassa jo olemassa olevissa, todellista valtaa käyttävissä toimielimissä kannattaisikin miettiä, mitä huumeongelmalle voitaisiin tehdä. Kenties myös jonkin virallisen tahon olisi aika esittää huolensa Äetsän huumetilanteesta. Se kertoisi, että asian vakavuus on viimein ymmärretty.

Äetsässä ei voida puhua enää pelkästä huumeongelman ehkäisytyöstä. Ehkäisyhän tarkoittaa jonkin asian syntymisen estämistä. Huumeongelma kaikkine lieveilmiöineen on suotu kuntaamme jo aikoja sitten.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top