Kotiseudun peili

Kolumni

Ihmiset muuttavat nykyään paljon. Kotipaikan vaihtamisesta on muodostunut eräänlainen trendi. Onhan joku viisas todennut, että ajoittainen kimpsujen ja kampsujen pakkaaminen on henkisestikin puhdistavaa. Toki muuttamisen kimmoke on yleensä paljon arkisempi. Joku joutuu lähtemään työn perään, toinen pakkaa tavaransa ihmissuhteen vuoksi.

On ehkä hieman yllättävää, että muuttomylleryksen kiihtyessä ihmiset ovat yhä enemmän alkaneet kiinnostua juuristaan. Sukututkimuksen suosio onkin viime vuosina kasvanut. Eivätkä kaikki tyydy pelkkään paperien penkomiseen, sillä monen sisällä elää haave synnyinsijoille palaamisesta.

Muuttovirta kulkee näinä päivinä melko vahvasti maaseudulta kaupunkeihin. Voisi kuvitella, että rynnistyksen jalkoihin on tallautunut moni pieni paikallislehti. Todellisuudessa aviisien tilaajalistoilla taitaa kuitenkin keikkua yhä enemmän kotiseudun asioista kiinnostuneita muuttolintuja.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top