Kesällä kerran

Kolumni

Samuli Kinnari

Suviaika on alkamassa. Äetsässä kesä sujuu aikaisemmilta vuosilta tuttuun tapaan. Tapahtumia ei juurikaan ole.

Tosiasia on se, että Äetsä ei ole turistirysä eikä siitä ikinä sellaista tule. Valitettavaa on kuitenkin, että nykyisellään kunta ei pysty antamaan satunnaiselle matkailijalle edes positiivista kuvaa itsestään. Ravintolapalveluista tai hotellitason majoituksesta puhumattakaan.

Matkailun kehittämiseen ei kylläkään Äetsässä kannata markkoja uhrata, koska kunta ei turisteja vedä kehittämälläkään. Se johtuu yksinkertaisesti siitä, että alueella ei ole ainuttakaan historiallisesti hyvin merkittävää kohdetta eikä luontokaan tarjoa mitenkään poikkeuksellisia elämyksiä.

Peruspalvelut pitäisi kuitenkin olla kunnossa. Voiko todella olla niin, ettei yli 5 000 asukkaan kunnassa menesty myös ilta-aikaan palveleva ravintola ja pienhotelli? Kesän kulkijoita ajatellen myös turisti-info olisi hyvä olla olemassa. Edes siksi, että matkailijat voitaisiin ohjata eteenpäin.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top