Kuntakeskukselle kasvot

Kolumni

Samuli Kinnari

Taannoin valmistunut selvitys Vammalan ja Äetsän kansanterveystyön kuntayhtymän tilanteesta ei Äetsää imartele. Kunnan terveydenhuoltopalvelut ovat jääneet kehittymättömiksi kaksinapaisuuden vuoksi.

Tuskinpa Kiikan ja Keikyän kahden vuosikymmenen takaisen kuntaliitoksen tarkoituksena oli synnyttää syvällä seilaavaa laivaa, jollainen Äetsästä on kuitenkin tullut. Vanhojen rajojen kaivelu pitäisikin viimeistään nyt unohtaa. Olisi myös korkea aika nähdä asioiden muuttuminen. Äetsäkin kuuluu siihen teollistuneiden maaseutukuntien kastiin, jotka ennen olivat varakkaita. Nyt tilanne on toinen, mutta siitä huolimatta menot eivät ole pienentyneet suhteessa tuloihin.

Äetsän palvelutarjonnan kannalta olisi viisainta vahvistaa kuntakeskuksen eli Pehulan asemaa. Esimerkiksi terveydenhuoltopalvelujen osalta se tarkoittaa palvelujen keskittämistä. Äetsässä tullaan varsin hyvin toimeen yhdellä terveysasemalla.

Väestölliset tai maantieteelliset syyt eivät edelleenkään anna mitään perusteita kunnan nykyisen palveluverkoston ylläpitämiselle.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top