Olin väärässä, sinä olet oikeassa

Rasia

Mika Hyssi

Sopuli-lehden kaikkien aikojen kuudennessa AsiaRasiassa ennustin, että Internet-levykaupat kaatavat musiikkikerhojen valta-aseman. Lehdessä 5.9.1998 kerroin, että minusta ei tule ikinä Windows 98:n käyttäjää. Olin väärässä. Käytössäni on Windows 98 ja musiikkikerhot porskuttavat komeasti vieläkin. Sen sijaan levykaupat kuihtuvat tai yhdistyvät jättimäisiksi tavarataloiksi.

Erehtyminen on inhimillistä. Onhan herra Salonenkin ennustanut sään väärin ja niin tekevät Pekka Pouta ja kumppanit. Joku ennusti Suomelle kultaa MM-kisoissa, mutta kuinkas sitten kävikään. Toinen ennusti Onnenpyörän jatkuvan MTV3-kanavalla ikuisesti. Titanic-alusta luultiin uppoamattomaksi. Väärin ymmärrettyjä ja ennustettuja asioita maanpäällä riittää. Sääliksi kuitenkin käy ihmisiä, jotka haluavat jonkun toisen ennustavan heidän elämäänsä.

Ennustajiksi itseään tituleeraavat ovat huijareita. He kertovat asiakkaille ympäripyöreitä ennustuksia rahasta, rakkaudesta ja tulevaisuudesta: “Sinulla tulee olemaan vaikeaa läheistesi kanssa. Jokin kimmoke välillänne leimahtaa liekkeihin ja eripura kasvaa. Ajan kuluessa totutte ajatukseen ja alatte jälleen puhua toisillenne — (hetken hiljaisuus). Maksatteko käteisellä vai tilisiirrolla?”

Suomessa on tapauksia, jossa ennustajat ovat tienanneet satojatuhansia markkoja huijaamalla ihmisiä pelottelemalla vihaisilla hengillä ja jumalilla. Toki henkien rauhoitteleminen vaatii lisää rahaa.

Minä ennustan AsiaRasian päättyvän tähän. Olin oikeassa.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top