Jalometallituotteiden leimat kannattaa tarkistaa

Uutiset

Alkukesä on päättäjäisjuhlien ja muiden karkeloiden aikaa. Päivänsankareita muistetaan usein kultaisella, hopeisella tai platinaisella lahjalla.

Hyllyjä katsellessa kannattaa muistaa, että jalometallituotteita koskevat säädökset muuttuivat tämän vuoden alussa. Nyt on siis käynnissä alan ensimmäinen myyntisesonki uusilla pelisäännöillä, joiden mukaan markkinoilla saa olla myös tarkastusleimaamattomia tuotteita.

Turvatekniikan keskus valvoo jalometallituotteiden myyntiä, maahantuontia ja valmistusta, mutta siitä huolimatta asiakkaan kannattaa kysyä myyjältä, mitä tuotteen leimat kertovat. Samoin on hyvä kysyä tuotteen muista ominaisuuksista, muun muassa mahdollisesta nikkelipitoisuudesta. Kuitti ostoksesta kannattaa luonnollisesti myös säilyttää.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top