Mummu koulussa

Kolumni

Samuli Kinnari

MTV3:n kymmenen uutisissa esiteltiin taannoin mummu, joka on vuoden ajan viettänyt aikaa erään koulun kuudesluokkalaisten kanssa. Koko poppoon isoäidiksi rouvaa oli pyytänyt opettaja. Mummu on yhden koululaisen isotäti.

Haastattelusta huokui puolin ja toisin lämpö. Kommenteista aisti, että mummu ja koululaiset nauttivat yhteisistä hetkistä. Vuoden mittaan isoäiti oli pistäytynyt luokassa muun muassa juttelemassa ja pelaamassa pelejä. Olivatpa lapsetkin vierailleet mummun kotona.

Kouluista bongaisi mielellään paljon enemmän isoäitejä kuin myös muitakin vierailevia tähtiä. Opinahjot voisivat pyytää esimerkiksi eri ammattien edustajia kertomaan työstään. Valitettavasti tuota mahdollisuutta on käytetty kovin nihkeästi, vaikka koululaisten ja vieraiden kohtaamiset varmasti rikastuttaisivat kummankin osapuolen elämää.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top