Varkaat eivät lepää

Kolumni

Mika Hyssi

Kesä on murtovarkaille kulta-aikaa. Tyhjäksi jääneet asunnot keskustan läheisyydessä kiehtovat paikallisia voroja. Monessa asunnossa ei edelleenkään ole minkäänlaista varaspelätintä, sillä helposti tuudittaudutaan aiempien vuosien varastyhjiöön: “Ei meitä ennenkään ole ryövätty.”

Varkailla on mitä erilaisimpia tapoja lähestyä “puhdistettavaa” asuntoa. Viekkaat varkaat käyvät tutustumassa kohteeseen myymällä aikakauslehden vuosikertaa, toiset pukeutuvat poliiseiksi. Poliisia uskotaan, eikä finninaamainen lehtimyyjä herätä epäilyksiä.

Varkaat elävät varjoissa ja valheissa. He tarvitsevat rahaa ja arvokkaita esineitä, jotta saavat maksettua velkansa alamaailman jehuille. Toisten vorojen varassaaliit hupenevat huumeisiin ja alkoholiin.

Elämä ei ole helppoa kesälläkään.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top