Lomaosoitteenmuutos tuo postit kesämökille

Uutiset

Samuli Kinnari

Kirjeet, lehdet ja paketit löytävät myös kesämökille, kun tekee ilmoituksen määräaikaisesta muutosta. Osoitteenmuutoksen voi tehdä Postin toimipaikassa, maistraatissa, yhteispalvelupisteessä, sähköisen henkilökortin avulla internetissä tai soittamalla erityiseen muuttopuhelimeen.

Määräaikainen postin kääntäminen lomaosoitteeseen maksaa vähimmillään 60 markkaa. Summalla katetaan lähetysten uudelleen käsittelystä ja kuljetuksista aiheutuvia kustannuksia. Kirjeet ja lehdet jaetaan haja-asutusalueella postilaatikkoon, joka sijoitetaan alueen vakituisten asukkaiden postilaatikkoryhmään. Lisämaksusta postit saa oman mökin tiehaaraan sijoitettuun postilaatikkoon.

Määräaikainen osoitteenmuutos kannattaa tehdä viimeistään viikko ennen loman alkua. Mikäli viettää lomaa matkustellen silloin tällöin, voi Postista pyytää jakelun keskeytyksen. Sen aikana lehtiä ja kirjeitä ei jaeta kotiin, vaan ne säilytetään turvallisesti toimipaikassa. Lähetykset voi loman jälkeen noutaa Postista. Jakelun keskeytys on maksutonta kuukauden ajan.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top