Laariin ja laarista pois

Kolumni

Samuli Kinnari

Alkukesä on ollut melko kylmä ja sateinen. Moni lomaansa viettänyt onkin kiristellyt hampaitaan. Vanha kansa ei sen sijaan ollut huolissaan.

Perinteisten uskomusten mukaanhan ennen juhannusta sataa laariin ja juhannuksen jälkeen laarista pois. Niinpä tämän kesän suhteen voitaneen olla turvallisin mielin. Vanha kansahan olisi ollut huolissaan vasta juhannuksen jälkeisestä ropinasta. Suviaikaa on jäljellä vielä runsaasti.

Viileästä alkukesästä on ollut oikeastikin hyötyä. Järvien levätilanne nimittäin on pysynyt aisoissa. Toisaalta viileys ei ole säikäyttänyt rikkakasveja, joille kaiken huipuksi kosteus on antanut lisäpuhtia.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top