Sata-Häme Soi Ikaalisissa

Uutiset

Samuli Kinnari

Ensi viikolla äetsäläistenkin kannattaa suunnata vaikkapa päivän kesälomareissulle Ikaalisiin. Kylpyläkaupungissa nimittäin järjestetään jälleen Sata-Häme Soi -festivaali. Ikaalinen kuhiseekin koko viikon harmonikan ja tasokkaan viihdemusiikin ystäviä.

Maanantaista sunnuntaihin kestävillä festivaaleilla pääosassa on bandoneon, joka on argentiinalaisten tango-orkestereiden keskeisin instrumentti. Bandoneon on harmonikan sukulaissoitin. Se on syntynyt Saksassa 1800-luvun puolivälissä ja kulkeutunut siirtolaisten mukana 1900-luvulla Etelä-Amerikkaan.

Sata-Häme Soi -juhlilla nähdään heinäkuisen viikon aikana yli 50 konserttia. Tapahtumapaikkoja ovat Ikaalinen-sali liikuntahallilla, Kyrösjärvi-sali Ikaalisten kauppaoppilaitoksella ja Pirkanmaan ammattikorkeakoululla sekä festivaalipuisto Vanhassa kauppalassa.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top