Hyvät viestit

Kolumni

Samuli Kinnari

Huono julkisuuskuva tunnustetaan yleisesti Äetsän rasitteeksi. Keikyän ja Kiikan liitoksesta syntynyttä kuntaa pidetään riitaisana. Valtakunnallisessa julkisuudessa Äetsä on paistatellut muun muassa vanhustenhoidon ongelmien vuoksi. Palstatilaa on saanut myös kunnan kuralla oleva talous.

Varsinkin kyläyhdistykset ovat ryhtyneet tuottamaan aktiivisesti positiivisia viestejä Äetsästä. Kunnasta luodaan kuvaa mukavana maaseutupaikkana, jossa on hyvä asua ja yrittää. Kyläsuunnitelmat ovat erinomainen ponnahduslauta.

Tosiasia on kuitenkin se, että tiedotusvälineet on erittäin vaikeaa saada kiinnostumaan hyvistä uutisista. Syy on yksinkertainen ja monen tutkimuksen todistama: positiiviset uutiset eivät myy. Kilpailu mainoksista on kovaa ja esimerkiksi lehtien maailmassa suuri levikki on iso valttikortti.

Sekä paperipainatteista Sopulia että sähköisiä medioitamme on ajoittain eri foorumeissa osoiteltu sormella siitä, että levitämme liian negatiivista kuvaa Äetsästä. Väitteeseen on sinällään hankala vastata juulla tai eillä. Tiedotusvälineen yksi tärkeä tehtävä on toimia vallan vahtina. Positiivisiakin uutisia toki kertoisimme mielellämme enemmän. Mutta valitettavan harvoin hyvissä merkeissä mitkään tahot lähestyvät.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top